voor mensen en merken
 
those who don't dive will never swim

Je merk ontwerpen

DE BASIS VOOR EEN SUCCESVOL ONTWERP

Als het helder is waar je merk of je organisatie voor staat checken we dit bij mensen. Wat beleeft je doelgroep als ze met jouw merk of organisatie in aanraking komt? De belevingswaarde van mensen zegt veel over je merk. Staat je merk nog voor hedendaagse doelstellingen? Om de positionering weer helemaal van nu te maken passen we de visuele communicatie van de organisatie aan. Dat kan een nieuwe merknaam betekenen maar meestal volstaat een re-design van de huisstijl. Soms volstaat alleen een aanpassing in de manier van tekstschrijven of het kiezen van andere media-kanalen. Goud haal je door met je merk tijdig van trainingsschema te veranderen en niet altijd hetzelfde te doen.

Je merk activeren

THE BIG IDEA + FOCUS = FANS

Voor grote merken en grote bedrijven zijn er nog steeds grote bureaus. Voor het beste idee heb je geen groot bureau met veel overhead nodig maar wij begrijpen dat dit niet snel zal veranderen. Grote bureaus zullen steeds weer ontstaan omdat de focus ligt op uitvoeringsniveau. Een reclamebureau voor de commercials, een activatiebureau voor de leuke marketingacties, een ontwerpbureau voor de corporatie identity, een mediabureau voor de mediaplanning en een onlinebureau voor de website en social media. De specialisaties zijn voortgekomen uit traditie en zakelijke noodzaak.

Wij begrijpen dat size matters en daarom gaan wij eerst voor THE BIG IDEA. Daarmee springen wij graag in het diepe omdat we alle vertrouwen hebben in een sterk concept. Een idee dat je in alle media kan inzetten als we dit nodig vinden. Daar hebben merken en organisaties soms grote leveranciers bij nodig. Aan die partnerships levert CALM een positieve bijdrage door overview en afstemming. Hierdoor blijven wij efficiënt en onafhankelijk van alle media-uitingen en -kanalen.

Mensen snappen dat sommige merken en organisaties slimmere keuzes maken dan hun concurrenten. We leven in een tijd dat duurzaamheid een hogere waardering krijgt. Je doelgroep let op merkkeuzes en niet alleen op merkwaarden en een goed verhaal. Chocolade is lekker maar smaakt beter van ene Tony dan van een willekeurig ander merk, ook als staat er een Fairtrade embleem op. Mensen geven uitdrukking aan hun identiteit door bepaalde merken wel of beslist niet te kopen. Hoe mooi het logo of sprekend een campagne ook is. Als je een verandering in mentaliteit niet verwerkt in communicatie heeft je merk straks geen bestaansrecht. CALM helpt je bij het proces een duurzaam merk te creëren.